Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
    zaterdag 22 september 2018

Tijdstip opname: 13:25

• Baan open vanaf 7.30 uur
  • Laatste afslag 19.30 uur
  • Baan sluiting 19.30 uur
  • Qualifying
  • Trolleys toegestaan
  • Handicarts toegestaan
  • Zomergreens
  • Putting Green Open
  • Driving Range Open

• Door het vertidrainen en bezanden van de Fairways en Dr-Range op ma 24, di 25 en eventueel wo 26 sept. iis er overlast van zand op de Fairways. Excuses voor het ongemak.

Startprocedure

Op Golfbaan Kralingen maken we gebruik van een ballenspiraal om te starten. Deze staat bij de caddiemaster.

Een ballenspiraal is een hulpmiddel dat sommige golfclubs gebruiken om te bepalen welke speler of groep spelers op de eerste tee mag afslaan. Het is een verticale stalen paal waaromheen aan de bovenkant een spiraalvormige constructie is gemonteerd.

Bij veel golfclubs kunnen spelers een starttijd reserveren, bij andere clubs wordt vaak gebruikgemaakt van een ballenspiraal die bij of op weg naar de eerste tee staat.

Per speler of ‘flight’ (groepje spelers) doet men een golfbal bovenin de spiraal nadat men zich heeft aangemeld bij de caddiemaster. De bal rolt vanzelf naar beneden zodat zich onderin de spiraal een rij golfballen vormt. De groep die bij de onderste bal hoort is de eerstvolgende groep die op de eerste tee mag afslaan.

Bij gebruik van een ballenspiraal bestaat de kans dat je soms heel even moet wachten, je kunt dan genieten van een heerlijke kop koffie in het Clubhuis, velies echter niet de tijd uit het oog. Het voordeel is dat een ballenspiraal een positieve bijdrage levert bij het ontmoeten van eventuele medegolfers. Lees hier een beknopt overzicht van de startprocedure.

Golfbaan Kralingen is ‘cashless’; u kunt uitsluitend met pin bij de caddiemaster betalen. De caddiemaster zal u vragen uw NGF-lidmaatschapspasje te tonen.